Okos redőny

Okos redőnyA technika mindig fejlődik és egyre több olyan terméket fejlesztenek ki a mérnökök melyek megkönnyítik a hétköznapjainkat. Egy ilyen termék például a redőnyök vezérléséhez kifejlesztett Z-Wave kommunikációs protokoll. Gyakorlatilag egy kis „kütyüt” kell elképzelni melyet az okos redőny elektromos motorjához kötnek. Ennek a vezérlőnek köszönhetően nem csupán a fali kapcsolókkal vagy távirányítókkal, hanem telefonnal vagy okosotthonnal is képesek vagyunk vezérelni a redőnyöket.

Z-Wave okos redőny

egy olyan forradalmian új kommunikációs protokoll, amely kifejezetten az otthoni automatizálási rendszerekre fókuszál. Az eszköz rádióhullámú adó és vevőt tartalmaz mely alacsony fogyasztáson képes a vezetéknélküli vezérlésre. Ezzel az eszközzel gyakorlatilag bármit tudunk irányítani otthonunkban vagy akár kisebb irodákban. Ilyen irányításra képes eszközök például a redőny, világítás, hűtés/fűtés, beléptető rendszerek, háztartási gépek, szórakoztatóelektronikai és biztonságtechnikai eszközök. Ez az egység kétirányú kommunikációt folytat. Hagyományos vezetéknélküli rendszerektől eltérően, ha a Z-Wave rendszerben két olyan eszköz kíván egymással kommunikálni, amelyek rádiófrekvenciás jelei egymás hatósugarán kívül esnek, a rendszer képes további pontok bevonásával a parancsokat a célba eljuttatni.

Egy megbízható „kütyü”, amely nemhogy megfizethető, de a modulokat a kapcsolók mögötti térben elhelyezhetjük, így nem szükséges külön felkészíteni az ingatlant. Felejtse el a falbontást, marást és az ezzel járó zajos-piszkos munkákat. Ha okos redőnyt szeretne otthonába, elég csupán a kapcsolókat leszerelni és máris percek alatt élvezheti az okosotthon kényelmét.

A Z-Wave rádiós technológia egy viszonylag új keletű dolog, viszont mára már technológiai szabvánnyá nőtte ki magát az okosotthon rendszerekben. Különböző gyártók által kínált eszközöket tud csatlakoztatni a Z-Wave rendszeréhez, melyek gördülékenyen tudnak kommunikálni az adott applikációkkal a készülékein. Ennek köszönhetően, folyamatosan fejlesztik a rendszert és egyre több újdonság érhető el vezérlési szempontokból.

A Z-Wave okos redőny működtetése

gyakorlatilag gyerekjáték. A telefonja vagy számítógépe (pc/tablet) kommunikál az otthoni wi-firendszerrel, az pedig kiadja a parancsoka a vezetéknélküli eszközöknek. Ez az otthoni legelterjedtebb intelligens automatizálási protokoll. Ez az eszköz nem csupán lehetővé teszi az okos vezérléseket, de egyben időtálló darab is, hiszen a későbbi eszközbővítés sem jelent neki akadályt. Így kiválóan alkalmas az új vagy meglévő okos redőny rendszeréhez.

Fibaro motoros redőny vezérlő

Ezzel az eszközzel gyakorlatilag gyerekjáték lesz az okos redőny vezérlése. Pillanatok alatt lehet párosítani az eszközeinkkel és rengeteg eszközt lehet vele vezérelni. Ilyen eszközök például az általunk forgalmazott motoros redőny, garázskapuk, kertkapuk, motoros napernyők. A központi vezérlő egységhez van integrálva, így bármilyen programot be tudunk állítani számára.

Jellemzői:

-LE/FEL/STOP funkció
-távvezérlés
-meglévő (65-ös) dobozba telepíthető a szerelvény alá
-diszkrét megjelenés

Műszaki adatai:

-vezérlési frekvencia: 868,42MHz
-feszültség: 230V-50Hz
-bekötése: 6 vezetékes, nulla szükséges
-terhelhetőség: max 100W
-méreti: 42x36x15mm

Merten vezérlő egység

Általános ismertetés: ez az eszköz a Merten cég nagy teherbírású, Z-Wave protokollal ellátott redőny, illetve árnyékolástechnikai vezérlője. Rejtett szerelést igényel, ennek köszönhetően láthatatlan a szemek előtt. A központi vezérlőegységhez van integrálva, bármilyen automatikus viselkedési programot beállíthatunk számra.

Jellemzői:

-LE/FEL/STOP funkció
-távvezérlés
-meglévő (65-ös) dobozba telepíthető a szerelvény alá

Műszaki adatai:

-vezérlési frekvencia: 868,42MHz
-feszültség: 230V-50Hz
-bekötése: 4 vezetékes, nulla szükséges
-terhelhetőség: max 1000W
-méreti: 48x52x27mm
-hatótávolsága: 30-100m

Düwi Interact Z-Wave motoros okos redőny vezérlő

Ez egy teljesen új professzionális Z-Wave protokollal rendelkező falimotoros redőny, árnyékolástechnikai vezérlő. Ideális megoldás, ahol vésés fúrás nélkül szeretnénk lecserélni hagyományos kapcsolóinkat, intelligens, távolról vezérelhető eszközökre. A központi vezérlőegységhez van integrálva, bármilyen automatikus viselkedési programot beállíthatunk számra.

Jellemzői:

-LE/FEL/STOP funkció
-kombinált kézi és távvezérlés
-meglévő (65-ös) dobozba telepíthető a szerelvény alá
-kétgombos funkció

Műszaki adatai:

-vezérlési frekvencia: 868,42MHz
-feszültség: 230V-50Hz
-bekötése: 4 vezetékes, nulla szükséges
-terhelhetőség: max 1800W

Az okos redőny már az okosotthon szerves részét képezi, amely a Z-Wave rendszerére épül. Kimondottan okos választás a belső terek árnyékolástechnikai vezérléséhez. Olyan technológia, ami teljesen automatizált működést hoz létre. Nem kell jelen lenni, ha be szeretnénk sötétíteni, elég egy parancsba adni az okostelefon vagy tableten keresztül. Az okos redőny helyszíntől függetlenül vezérelhető. Ha Ön elutazna nem kell aggódnia ingatlana vezérlése miatt, mert a SmartHome BIDI motor irányításával olyan akár, mintha otthon lenne. Az árnyékolók állapota folyamatosan ellenőrizhető és felülbírálható. Egy ingyenesen letölthető applikáción keresztül még az is látható, hogy az árnyékoló végrehajtotta-e a parancsot vagy sem.