Alumínium zsaluzia

A zsaluzia egy kiváló minőségő alumíniumból készült árnyékoló szerkezet rendszer.

Alumínium zsaluzia

Egy egyszerű és rendkívül biztonságos megoldás, mivel alkalmazkodik a homlokzathoz és stabilan borítja az ablakokat időjárási viszontagságok esetén is. Ez a megbízható oldalvezető, a kemény alumínium sínnek, illetve az acélsodronynak köszönhető. Az alumínium zsaluzia szerkezetét tekintve egy fejsínből (mely egy galvanizált acéllemezből), préselt alumínium lamellákból és az alsólécből áll, amellyel zárt egységet alkot.

A zajkeltés csökkentése érdekében a profilban hangszigetelő gumicsíkok húzódnak végig. Az alumínium zsaluzia működése kifejezetten egyszerű egy működtetőmotorral, vagy manuális beltéri hajtókarral. A fordulatszám beállítása és a mechanikus végállás szabályozó beszerelése a helyszínen történik, így kerülhető el a túlfeszítés. Egy teljesen biztonságos, megbízható és időtálló szerkezet, amely garantáltan sötétít és véd a behatoló napsugarak ellen. Mivel sz alumínium zsaluzia lamelláit porfestéssel készítik, ezért a választható színskálán kívül, egyedi elképzeléseit is meg tudjuk valósítani.

Nagyobb ablakoknál, akár belső árnyékolóként is alkalmazható. A lamellák egy oldalvezető alu sín vagy egy acélsodrony segítségével oldalról is rögzítve vannak, így a kialakult szélben is stabilak maradnak. A felhúzott alumínium zsaluzia a közvetlen időjárási hatásoktól, opcionálisan egy lefelé nyitott védőtokkal óvhatjuk. Ha nincs elég hely, akkor sincs probléma, a síklamellás árnyékolót kis csomagmagassága miatt olyan helyekre ajánljuk, ahol az ablak fölött csak korlátozottan van hely a felhúzott árnyékolónak.

Alumínium zsaluzia lamellák

Az alumínium zsaluzia lamellák alapanyaga egy rendkívül kemény alumíniumötvözet. A felületvédelem különleges eljárással beleégetett festéssel készül, így a színskála alapján választható, de lehetséges egyéni elképzelés szerinti színválasztás is, mert nálunk nem akadály a design.

Mozgatás

– Az árnyékolót motorra vagy akár 2:1-es áttételen keresztül beltéri hajtókarral is működtethetjük (de maximálisan 10m2-ig)

– A túlfeszítés elkerülése érdekében a motoros működtetésű szerkezeteknél a motor fordulatszabályzóját a helyszínen állítjuk be a megfelelő állás eléréséhez. Kézi működtetésű rendszernél is biztonságban tudhatja a túlfeszítés ellen, hiszen egy mechanikus végállás-szabályozót szereltünk be

– A fejsínbe beépített 3-as vezetésű kötélgyűjtő-egységbe tekeredik fel a felhúzó szalag, és ennek az egységnek a szélén fut a létrakötél. A létrakötél segítségével a lamellák állásszögét változtathatjuk. Ezek a mozgatókötelek és szalagok 100% terylenből, speciális szövési technológiával készülnek, teljes mértékben UV-stabilak, és rendkívül nagy kopás-, nyúlás- és zsugorodásállóságuk

Alumínium zsaluzia profilok

A fejsín 56×58 mm-es galvanizált vagy opcionálisan porfestett felületkezelésű acéllemezből (vagy extrudált alumíniumból) készülhet. Az alsólécek (87×21 mm) préselt alumínium profilból készülnek, amelyhez a legalsó lamella fixen rögzül és ezzel zárt rendszert alkotva vele. A véglezáró lemezek préstechnológiával készült acéllemezből vannak, horganyzott felülettel. Az oldalléc préselt alumínium, mely az eloxálással nyerik el a külső színüket. A profilba két hangcsillapító gumicsíkot fűzünk, hogy minél jobban lecsökkentsük a benne futó lamella végek mozgása közben kialakult zajhatásait. Perlonköteles oldalvezetésű kivitelnél egy speciális UV-stabil polimerrel bevont rozsdamentes acélsodrony vezeti a lamellákat. Az extrudált, és hidegen megmunkált, állítható kivitelű alsó konzoloknál, rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszességét.

C80-as RL Umbrol profil

Az Umbrol C-80 RL alumínium zsaluzia 80mm széles, billenthető és felhúzható lamellákkal készülnek. A lamella merevségét alakos peremezéssel „C” formára alaktással fokozzuk. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósaga megnő, így kiválóan alkalmas nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is. A lamellák megvezetésére sínes vagy sodronyos megoldást kínalunk. A motoros zuluziák szél fény, és esőérzékelőkkel vezérelhetőek.

F80-as RL Umbrol profil

Az Umbroll F-80 RL alumínium zsaluzia 80 mm széles, billenthető és felhúzható lamellákkal készülnek.  A helytakarékosabb F80 peremezetlen síklamellás megoldásnál a felhúzott lamellák kisebb helyen gyűjthetők. A szél erőhatására ezek a lamellák deformálódhatnak, de magasabban ötvözött alapanyaguknak köszönhetően rugalmasabbak peremezett társaiknál, így deformálódás esetén a lamellákat ért erőhatás megszűnésével, azok könnyen visszanyerik eredeti alakjukat.  A lamellák sodronyos megvezetésűek.

Z90-es RL Umbrol profil

Az Umbroll Z-90 RL alumínium zsaluzia 90 mm széles, billenthető és felhúzható lamellákkal készülnek. A lamellák merevségét alakos peremezéssel „Z” formára alakitással fokozzuk. Tetszetős, alakjukkal dizájnos, változatos homlokzati felületek hozhatóak létre.  A ,,Z” formájú speciális kialakítás kiváló belső helyiségek sötétítésére, hiszen a lamellák geometriájának köszönhetően sokkal jobb záródást biztosítanak a régebbi „C” lamellás típushoz képest. Az alsó élbe a profilozás során UV stabil gumicsík kerül, hogy a záródás tökéletesebb legyen, és az egymáshoz érő lamellák zajhatását minimalizáljuk.

S90-es RL Umbrol profil

Az Umbrol S-90 RL alumínium zsaluzia 90 mm széles billenthető és felhúzható lamellákkal készülnek. A lamellák merevségét alakos peremezéssel, és „S” formára alakítással fokozzuk. Tetszetős, alakjukkal dizájnos, változatos homlokzati felületek hozhatók létre. Az ,,S” formájú speciális kialakítás kiváló belső helyiségek sötétítésére, hiszen a lamellák geometriájának köszönhetően sokkal jobb záródást biztosítanak a régebbi „C” lamellás típushoz képest. Az alsó élbe a profilozás során UV stabil gumicsík kerül, hogy a záródás tökéletesebb legyen, és az egymáshoz érő lamellák zajhatását minimalizáljuk. Minden lamella speciális alumínium ötvözetből, különleges eljárással beleégetett festéssel készül, így képes a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is hosszú ideig ellenállni.