Alumínium redőny

Alumínium redőnyIngatlanában telepített redőny nem csupán az árnyékolástechnika adta kényelmi funkcióival bír, hanem a behatolás elleni védelmet is biztosítja. Amennyiben sötétíteni szeretné otthonát, úgy az egyik legmegfelelőbb megoldás egy alumínium redőny. Nem csupán a fénysugarak behatolását gátolja akár százszázalékosan, hanem a betörésveszélyt is minimalizálja. Egy behatoló számára elég hosszadalmas munkát jelent egy alumínium redőny szerkezetének a megbontása, így jóval megnöveli azt az az időt, amely a bejutáshoz szükséges. használjon redőnyszerkezetet az ingatlanában és garantáltan meggondolja magát a betörő, hogy kockáztasson a bejutással.

Ha számít Önnek az energiatakarékosság

Az alumínium redőny rendszereknek köszönhetően az épület kap egy újabb szigetelőréteget az ablakok előtt. Ennek a plusz szigetelésnek köszönhetően jóval kevesebb hideg vagy meleg éri az ablakok felületeit. Amennyiben rendelkezik redőnyszerkezettel, úgy sokkal kevesebb energiát kell a házban előállítani a hűtéshez vagy fűtéshez. Ha az ingatlana ablakain és ajtajain elhelyez redőnyöket, úgy jelentős energiamegtakarításnak örvendhet. Nem mindegy, hogy a hónapok végén mennyi pénz marad a zsebében. Válassza a biztosabb megoldást, ha számít önnek az energiatakarékosság.

A redőny szerkezeti felépítését tekintve

tartalmaz egy redőnytokot. A tok tárolja a redőny lamellákat feltekert állapotban, így gyakorlatilag teljesen eltűnik a sötétítő szerkezet. A lefutó síneknek köszönhetően biztonsággal csúsznak le és fel a redőny lamellái, amelyek a záróléc alapszerkezetébe futnak bele. Cégünknél lehetőség van teljesen egyedi színekre. Ha a design is fontos tényező az Ön számára, akkor a RAL színskálából ki tudja választani a legmegfelelőbb színt, felár ellenében. Renolit fóliázásra is van lehetősége. Érdeklődjön elérhetőségeink egyikén és kollégáink szívesen állnak az Ön rendelkezésére. Vakolható redőnytokot is tudunk biztosítani, melynek a felépítése: alsó szervízdekli, vakolóél, styrodul vagy hungarocell szigetelés, alatta körborítás alumínium teljesen zárt tokkal. A tok méretezése, mely mindhárom tokra érvényes: 125-ös, 137-es, 165-ös, 180-as, 205-ös. A felszerelni kívánt tokok nagyságát mindenképpen a redőnyök magassága határozza meg. A redőnyök vége egy úgynevezett redőnytokvég alkatrészbe futnak bele, mely egy minőségi öntött alkatrész. Kisebb méretekhez alkalmazható a nyolcszögletű műanyag tengely, a nagyobb 160 cm szélességtől pedig a szintén nyolcszögletű, de acél tengely. A mechanikai rögzítést a zárgörgős csapággyal ellátott műanyag dugó + tárcsa végzi. A rendszer két oldalán lécbevezető helyezkedik el. Az alumínium redőny szerkezetekben fellépő minimális hangképzés érdekében a 22×53-as zajcsökkentő kefével ellátott alumínium lefutó felel. Ha kombi szúnyogháló van illesztve a rendszerhez akkor: 40×53-as dupla pályás zajcsökkentő kefével ellátott alumínium lefutót alkalmazunk. Szintén kombi esetén a tok felső sarkában kombi szúnyogháló fém oldal konzol, bordázott alumínium csőben perforált, üveg acélszálas szövésű UV álló puha háló, egyik végében rögzített műanyag dugó, másik végében rugós szett helyezkedik el. A redőnyben 39 mm-es alumínium PUR habosított palást található, mely 20 féle színből választható. Utána következik a redőnyléc acél 125 mm-es felfüggesztővel, melyet beakasztással lehet rögzíteni. Minden második léc műanyag, összefogató arriterrel – záró kapoccsal van rögzítve. Ezáltal a redőnypalást zárt paplanná, biztonsági funkcióvá válik. Majd következik az alsó záróléc, amely alján egy gumis záródó elemmel rendelkezik. A záróléc két végébe műanyag rejtett ütköző van integrálva és ezt követi a műanyag zárgörgős heveder kivezető. 16 mm-es halvány szürke polietilén és vászon szövésű heveder található, melyet a 16x16x25 mm-es egyedi formára alakított heveder gyűjtő automata tárol. Tervezéskor figyelni kell, hogy a számolási limit méret 1,3 m2.

A redőny működtetését tekintve

kézi mozgatás, illetve motoros vezérlés is lehetséges. Motoros vezérlés esetén, lehet falikapcsolós mechanikus motorral / illetve távvezérelt rádiós működtetéssel, és akár csoportos, illetve idő-óra kapcsolós vezérléssel, mely funkcióknak köszönhetően könnyedén illeszthetjük az okosotthonunk vezérlőjéhez. Fel sem kell állnia foteljéből, ha esetleg a szemébe sütne a nap. Elég, ha előveszi telefonját és máris vezérelheti alumínium redőny rendszerét. Ez a kényelmi funkció megkönnyíti hétköznapjait. Nem kell egyesével odamenni az ablakok vagy ajtókhoz, elég, ha megnyom egy gombot az okosotthon rendszerén és máris kedve szerint tudja szabályozni a bejövő fényeket.